" In Ottersum #Gennep onder de indruk van Sport en Speelstaat. Burgers maken het verschil voor de jeugd #Limburgtour http://pic.twitter.com/BuLcE2qQ " Dhr. Theo Bovens (Commissaris der Koningin van de provincie Limburg, op twitter)

LAATSTE OPROEP Sport en Speelstraat de Brink LAATSTE OPROEP

Helpende handen gevraagd op 14 april klussenochtend op sport en speelstraat de Brink.

Zie jij ook de lol, noodzaak om deze unieke ontmoetingsplek voor Ottersum te behouden!?
Heb je zin, tijd op zaterdag 14 april 2018 van 9.00 tot max 12.00 met vele anderen de het burgerinitiatief van Ottersum “zomerklaar” te maken??
Meld je aan en mail even naar info@sportenspeelstraatdebrink.nl

Nog even hoe het allemaal begon, voor diegene die er niet bij waren:

Op 30 september 2009 opende Erica Terpstra de eerste Sport- en Speelstraat van Nederland, gelegen aan de Brink in Ottersum.
Sinds die tijd is de Brink uitgegroeid tot dé ontmoetingsplek van het dorp.
Hier heeft de jeugd – van met name 4 tot 18 jaar – letterlijk de ruimte om te ontmoeten, spelen en zich te ontwikkelen op motorisch en sociaal gebied.
Door de ligging, naast school, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en seniorenwoningen komt iedereen elkaar als vanzelf tegen.
Zowel tijdens school als erna worden er allerlei activiteiten aangeboden. Dit in goede samenwerking met de stichting Sjors Sportief, de basisschool, het verenigingsleven en de gemeente Gennep.

Wist u dat:
• Er dagelijks zo’n 70 tot 100 kinderen aan het spelen zijn op de Sport- en Speelstraat?
• De school tijdens de pauzes enthousiast gebruik maakt van alle voorzieningen?
• Suzan Brienen van stichting Sjors Sportief een gevarieerd aanbod aan activiteiten organiseert op en rondom de Brink waaraan wekelijks zo’n 80 kinderen aan deelnemen? (zie ook sjorsactief.nl)
• De Sport- en Speelstraat een geweldige plek is om verjaardagsfeestjes, buurtactiviteiten, familiefeesten etc. te organiseren? En dat daarbij gebruik gemaakt kan worden van allerlei sport- en speelmateriaal?
• De Rockacademy en de Jan Linders Niersdalsurvivalrun voortkomen uit de Sport-en Speelstraat de Brink? 
• Dat de bewoners van Ottersum zélf verantwoording namen en nemen voor het beheer en onderhoud van deze sport en speelplek en de 2e zaterdag in oktober weer bijelkaar komen!

Enthousiast, meer weten? We zien je reactie graag tegemoet!

Roger Engelberts, René van Goethem, Fred Pinckers, Sabine van Thiel, Jurgen Wagemakers en Paul Terpstra