Geslaagde Rock Academy op Sport en Speelstraat

Ottersums talent bestormt de bühne

Het zit snor met het showtalent van Ottersumse bodem. Dat hebben de driehonderd bezoekers van de Rock Academy van Sport en Speelstraat De Brink vrijdagavond ervaren. In een ruim tweeënhalf uur durend spektakel namen de jonge artiesten het publiek mee in een muzikale wereldreis en verbluften de aanwezigen met hun zang-, dans en presentatiekunsten.

De regen deerde de crew, scholieren in de leeftijd van negen tot twaalf jaar, geenszins. Tijdens de ruim twee maanden durende voorbereidingen hadden de geestelijke ouders van de Rock Academy, Monique Bleeck en Günther Sanders, de artiesten in spé klaargestoomd voor het grote werk. Steun van een leger vrijwillige grimeurs, kledingverzorgers, decorbouwers, geluids- en lichttechnici deed de rest.

Het resultaat was een wervelende show waarin de bijna dertig jonge artiesten alle schroom van zich af wierpen. Met gevatte teksten presenteerden de beide spreekstalmeesters de landen uit de contingenten. Met live gezongen nummers kregen de zangeressen (de Rock Academy werd gekenmerkt door ware girl power) de handen van de toeschouwers op elkaar, en hier en daar rolde een ontroerend traantje over de wangen. Of het nu was op nummers van Marco Borsato,  Anouk, Nena, Adele of Gers Pardoel; de zang en dans verraadden veel talent.

Dat je als lokale youngster ook grotere podia kunt bestormen bewees de Ottersumse singer songwriter Jeanette Renders. Begeleid met haar eigen gitaar zong zij country-rocknummers uit haar eigen repertoire. Het is niet ondenkbeeldig dat haar goede voorbeeld binnenkort gevolgd wordt door een van de jonge dorpsgenoten.

Ga naar de foto's...

Ga naar de foto's van Peter Gommans