Potentie wordt waargemaakt

Ottersumse Niersdal Survival Run maakt enorme progressie
OTTERSUM - De twee eerste edities toonden de potentie al aan maar de derde Niersdal Survival Run van 2013 wordt een ongekend sportevenement, dat de gemeente Gennep en de Ottersumse Sport- en Speelstraat op de kaart zet. De sportieve uitdaging voor stoere mensen in alle leeftijden wordt dit jaar op zondag 8 september gehouden. De organisatoren stichting Sport- en Speelstraat De Brink en Seven Hills Survival (Groesbeek) verwachten dat ruim 800 sportieve helden aan de start verschijnen van de Niersdal Survival Run die wordt uitgebreid met een wedstrijd over 8 kilometer.

De voorgaande Survival Runs van 2011 en 2012 kenden een wedstrijd over vijf kilometer. “We hadden steeds de ambitie en potentie om te groeien, en dat gaan we dit jaar realiseren met het uitbreiden van het wedstrijdtraject. Dit jaar vindt het evenement plaats in het Niersdal, tussen de Het genneperhuys, rondweg N271 en cultureel podium Roepaen”, zegt Paul Terpstra van stichting Sport- en Speelstraat de Brink, “bovendien is de startlocatie van de Niersdal Survival Run verplaatst naar de Gennepse kant van de Niers, bij sporthal Pica Mare, bouwen we een startplein.”

Survival Bond
Door die uitbreiding beschikt de organisatie over survivaltracks van vier en acht kilometer. Er worden in het Niersdal meer dan dertig hindernissen gebouwd. Mede daarom wordt de Niersdal Survival Run ondersteund door de Nederlandse Survival Bond. De gemeente Gennep heeft de wedstrijd aangemerkt als officieel evenement.

Hindernissen
De derde Niersdal Survival Run heeft voor de deelnemers in alle klassen weer (in)spannende uitdagingen in petto. Op verschillende manieren dient de Niers overwonnen te worden. In de uiterwaarden van de rivier zijn tientallen hindernissen opgebouwd. Terwijl de vermoeidheid toeslaat wordt het concentratievermogen aangesproken.

Meedoen
De Niersdal Survival Run is open voor deelnemers in legio disciplines. Solo’s, duo’s, quatro’s en (bedrijven)teams kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Ook is er een Battle of Schools. De online inschrijving is inmiddels geopend. Kijk voor meer informatie op www.sportenspeelstraatdebrink.nl